10 نکته کلیدی برای داشتن مهارت Writing بهتر
1- به انگلیسی فکر کنید.
یکی از اشتباهات رایج در بین زبان آموزان فکر کردن به فارسی هنگام نوشتن متن به انگلیسی است. اصولا همه ما می توانیم جملات پیچیدهتر و ثقیل تری را به زبان مادری خود بنویسیم اما این در مورد نوشتن معادل آنها در انگلیسی صدق نمیکند. پس قرار نیست ترجمه انجام بدهید. به یاد داشته باشید ترجمه نکنید زیرا بسیاری از کلمات و ساختارهای دستور زبان، از زبانی به زبان دیگر قابل ترجمه مستقیم نیستند بنابراین نوشتن جملات کاملاً منطبق با جملهبندی در زبان مادری گاها غیرممکن خواهد بود و غفلت از این نکته اساسی باعث ایرادهای ساختاری زیادی در متن نهایی خواهد شد.
2- برای تقویت مهارت نوشتن بیشتر بخوانید.
بی شک مطالعه متون انگلیسی شما را در معرض ساختارهای متفاوت گرامری قرار داده و کمک میکند تا کلمات جدید را در جایگاه درستشان یاد بگیرید. این کلمات و ساختارها کمک بهسزایی به بهبود نوشتن شما میکنند. بنابراین میتوان گفت میزان مطالعه شما به زبان انگلیسی با کیفیت Writing شما تاحدی ارتباط مستقیم دارد.
3- ساده شروع کنید.
نوشتن را بخشی از برنامهی روزانه خود کنید. بی شک در طول روز به دلایل مختلف در حال نوشتن هستید. از پیامهایی که با دوستانتان ردوبدل میکنید گرفته، تا کپشن اینستاگرام، تا تا یادداشتهای کوچکی روی در یخچال یا یادداشت هایی که روی میز کارتان می گذارید. پس بی شک هرروز با نوشتن در تماسید و قدم اول در تمرین مهارت Writingساده و کوتاه نوشتن است. پس خاطرات روزمرهی خود را به زبان انگلیسی بنویسید. و این تمرین های ساده و جذاب را دستکم نگیرید. جوری بنویسید که انگار نوشتن شغل شماست. اینچنین تمرین های مستمری میتوانند مهارت Writingرا در شما تقویت کند.
4- دقت خود هنگام نوشتن را بالا ببرید.
پرواضح است که در مهارتSpeaking، روان بودن که منظور fluency است از اهمیت بیشتری نسبت به accuracy که دقیق بودن است برخوردار می باشد. اما توجه داشته باشید در مهارت نوشتن accuracy یا همان دقیق بودن حائز اهمیت است.
خوشبختانه در Writingفرصت بازنگری و تصحیح اشتباهات وجود دارد. بنابراین با مرور چرکنویسهای خود سعی کنید تا آگاهیتان را نسبت به خطاهای تکراریتان بالا برده تا بدین طریق بتوانید مهارت Writingخود را تقویت کنید.
5- قبل از نوشتن متن، طرح کلی آن را بریزید.
نسبت به cohesion و coherence آگاهی داشته باشید. Writingخوب، نوشتهای است که در آن جملات و پاراگرافها بههم مرتبط بوده و خواننده بتواند به راحتی ارتباط بین بخشهای مختلف را درک کند. لذا به این فکر کنید که چه مطالبی را میخواهید در Writing خود بگنجانید. آنها را دستهبندی کرده و طرح کلی و مختصر از آنچه در ذهنتان است روی کاغذ بیاورید. این کار باعث میشود تحتتأثیر اضطراب ناشی از نوشتن به زبان دیگر، مطالب مهم از قلم نیفتند و راحتتر روی انتخاب کلمات و ساختار های صحیح تمرکز کنید. بنابراین بدین ترتیب نتیجهی نهایی بسیار منسجمتر خواهد بود.
برای ایجاد ارتباط و انسجام بین جملات از کلمات با معانی مختلفی که جملات را به هم وصل میکنند، استفاده کنید. مورد خیلی ساده و راحت جایگزینی and، but و so است. به منظور اضافه کردن اطلاعات به جای and در جملات از کلمات moreover، furthermore، what’s more، in addition و besides استفاده کنید. جایگزین but که نشان دهنده تضاد در جملات است استفاده از کلمات however، nonetheless، nevertheless، in spite of و despite می باشد. به منظور نشان دادن نتیجهی چیزی به جای کلمه so از کلمات therefore، thus، as a result، as a consequence و consequently استفاده نمایید.
استفاده از دو روش Mindmap و Outline میتوانند به انسجام کل متن شما کمک به سزایی کنند.
Mind Map
Mind Map را مثل درختی در نظر بگیرید که موضوع متن تنهی آن و اطلاعاتی که در متن در مورد موضوع اصلی ارائه میدهید، شاخهها و برگهای آن هستند.
موضوع اصلی Writingرا در نظر گرفته و هر آنچه در رابطه با موضوع از ذهنتان میگذرد را روی کاغذ بنویسید. به این کار Brainstorming میگویند. در گام بعد باید ایدههای Brainstorm شده روی کاغد را مرتب کنید تا پروسه نوشتن شما به انسجام برسد.
بنابراین موضوع اصلی را وسط برگه بنویسید و به یاد داشتهت باشید که کوتاهترین متن در زبان انگلیسی شامل ۳ پاراگراف مقدمه (introduction)، بدنه اصلی متن (Body) و بخش نتیجهگیری پایانی (Conclusion) است. برای متون طولانیتر، تعداد پاراگرافهای Body بیشتری خواهید داشت. هرBody پاراگراف میبایست فقط روی یک موضوع واحد تمرکز کند.
به یاد داشته باشید که تمامی اطلاعات Mind Map تیتروار نوشته شدهاند.
Outline
Outline ظاهر حرفهایتر و خطیتری را نسبت به Mind Map دارد. همچنین ترتیب قرار گرفتن اطلاعات در Outline حائز اهمیت است، در صورتی که در Mind Map بدون ترتیب خاصی، ایدهها ارائه میشوند.
در Outline به علت فضای بیشتر، میتوان جزییات بیشتری گنجاند. برای تهیهی Outline، مراحلی مشابه Mind Map طی میکنیم. در ابتدا با Brainstorming شروع و ۳ شاخه مرتبط با موضوع را انتخاب کنید.
این بار اطلاعات را بهصورت عکس زیر دستهبندی میکنید. همانطور که مشاهده میکنید، هر شاخه شامل زیر شاخههای مرتبط است.
Outline
Introduction
Idea 1
Idea 2
Idea 3
Conclusion
بدین ترتیب شما یک برنامهی منظم دارید که ایدههایتان را به تصویر کشیده تا در پروسهی بهتر نوشتن شما را همراهی کند. ایدههای ذکرشده در Outline و Mind Map خود را در هر پاراگراف Body گسترش دهید. در نتیجه متن نهایی شما منسجمتر، روانتر و منظمتر خواهد بود.
6- به علامتگذاری توجه کنید.
کاما و ویرگول از متداول ترین علامت های نشانه گذاری هستند که اکثرا از آنها استفاده نادرست می شود. در یک نوشته ضعیف، تعداد خیلی کم و یا خیلی زیاد از آنها وجود دارد؛ پس در چگونگی استفاده از علامات دقت کنید .
برای یادگیری جزییات می توانید دیگر مقالات ما در زمینه Punctuation را مطالعه کنید.
7- فقط اسامی خاص با حروف بزرگ نوشته می شوند
بسیاری از زبان آموزان تمامی کلمات را با حروف کوچک نوشته و یا حتی کلماتی را به اشتباه با حروف بزرگ شروع می کنند که این یکی از اشتباهات ساده، رایج اما مهم در writing است.
برای یادگیری جزییات می توانید دیگر مقالات ما در زمینه Capitalization را مطالعه کنید.
8- در مبحث گرامر زمان افعال را چک کنید.
موضوع زمان، اهمیت زیادی دارد. حداقل زمان های پر کاربرد برای نوشتن Writingزمان گذشته، حال و آینده هستند.
در ابتدا می توانید از همین سه زمان در حالت ساده استفاده کنید و پس از تمرین و تکرار، از اشکال دیگر این زمان ها نیز در رایتینگ خود بکار برده تا بتوانی خروجی حرفه ای تری داشته باشید.
9- در مبحث گرامر به کاربرد صحیح صفت ها و قیدها توجه کنید.
اطمینان حاصل کنید که از صفت ها برای بیان ویژگی اسم ها و از قید ها برای بیان ویژگی فعل ها استفاده کنید.
10- در مبحث گرامر تطابق فعل با فاعل را در نظر بگیرید.
فاعل یک جمله باید مطابق با فعل آن باشد. شاید این نکته در دید اول خیلی ساده به نظر برسد، اما عدم توجه به آن می تواند کیفیت Writingشما را به شکل قابل توجه ای کاهش دهد.
درصورت نیاز به اطلاعات بیشتردراین زمینه می توانید ازطریق ایمیل
nazila_entezarii@yahoo.com ویا
باما درتماس بوده و سوالات و مباحثی که دغدغه ذهنیتان هستند را مطرح نمایید تا درپست های بعدی به آنها بپردازیم.